L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, liderat pel PSC, ha declarat persona non grata la consellera de Salut, Alba Vergés, i el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, per "menysprear" de manera "irresponsable" l'ajuda que el municipi ha posat a disposició de Salut per lluitar contra el coronavirus.

Just el dia que s'ha començat a desmuntar l'hotel medicalitzat que s'havia habilitat al municipi, el seu alcalde, Enric Llorca, ha qualificat d'"irresponsables, insensibles i incompetents" els responsables de Salut per rebutjar tant l'hotel com l'hospital de campanya, habilitat per la Guàrdia Civil, tot i saber que eren "necessaris". "Espero que en el futur l'únic color que defineixi l'acció política sigui el d'ajudar als altres", ha afegit.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, amb l’assessorament de l’ONG Metges Sense Fronteres, va habilitar a finals del mes de març l’hotel com a equipament sanitari amb una capacitat de 57 llits.

Segons Enric Llorca, metge de professió, es tractava d'un dels hotels millor adaptats per acollir malalts de Covid-19 de tot Catalunya i ha lamentat que, com ha passat fins al moment amb l'hospital de campanya habilitat en un poliesportiu municipal, el Departament de Salut els hagi "menyspreat" basant-se en "mentides".

Hotel coronavirus Sant Andreu de la Barca - ACN

Enric Llorca, a l'exterior de l'Hotel Bristol acompanyat de la resta de membres del govern municipal, ha deixat clar que el d'avui "és un dia trist" perquè l'hotel "era un símbol d'esperança en moments molt durs i un recurs sanitari que ha estat menyspreat". "Vull demanar disculpes a les persones que haurien d'haver estat ateses aquí perquè la Generalitat té alguns irresponsables, insensibles i incompetents que no han actuat com la situació requeria", ha afegit.

L’alcalde ha deixat clar que la decisió de l’Ajuntament de declarar persona non grata la consellera Vergés, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i el responsable del Servei Català de la Salut a la zona, Joan Puigdollers, "no és contra la Generalitat" i s’ha dirigit al president de la Generalitat, Quim Torra, per subratllar que sempre estaran "oberts al diàleg" i a seguir col·laborant. "Volem reiterar el nostre desig de sumar esforços i recursos en un clima de diàleg i consideració, que tingui present les necessitats dels nostres ciutadans amb l’objectiu de vèncer el coronavirus", ha dit l’alcalde.

Hospital campanya sant Andreu de la Barca

A diferència de l'Hotel Bristol, que ara prepararà les seves instal·lacions per tornar a obrir tan bon punt se'ls autoritzi, Enric Llorca ha informat que l'hotel de campanya muntat al poliesportiu 11 de Setembre es mantindrà en condicions de ser utilitzat en cas de necessitat fins que les autoritats sanitàries ho aconsellin.