La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que els Centres d'Atenció Primària (CAP) de les regions que entrin en la fase 1 podran fer proves PCR a tots aquells que presentin simptomatologia compatible amb el coronavirus. D'aquesta manera, les zones de l'Ebre, Tarragona, l'Aran i l'Alt Pirineu ja començaran a fer aquests tests, cosa que, segons la consellera, "serà una prova per veure com funciona aquest circuit". 

"Hem augmentat molt la capacitat pròpia del sistema de salut de Catalunya" ha explicat, "hem afegit altres programes que ens donaran repòs i posar en marxa aquest circuit en les primeres zones de la fase 1". 

Així, a partir de dilluns 11 de maig els ciutadans que tinguin símptomes a Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu i Aran podran fer-se els tests de detecció de coronavirus als CAP: "Només d'aquests pacients amb simptomatologia, només de els pacients que metges de l'atenció primària diguin que és possible que tinguin Covid".

Ha explicat que la majoria de centres ja disposen d'aquest protocol, i ha recomanat que si es té alguna consulta es comuniqui primer, perquè és millor que anar al centre sense cita prèvia per evitar aglomeracions: "Si això funciona bé en aquestes primeres tres regions, és una bona manera de comprovar que anem pel bon camí".