L’acord entre Pedro Sánchez i Pablo Casado, que reconverteix la Taula per la Reconstrucció en una comissió parlamentària, potser ha convençut la dreta. Però no ha satisfet els principals socis del govern de coalició, com el PNB, que denuncien els cops de volants de La Moncloa. “L’actuació del govern espanyol no deixa de sorprendre’ns”, lamenten fonts dels jeltzales, que ja van mostrar-se molestos pel confinament total. “L’episodi conegut avui, a més d’abonar la desconfiança ja expressada fa setmanes, és una nova mostra de la manca de rigor i de la improvisació” amb la qual fan front a la crisi del coronavirus.

En aquest sentit, els nacionalistes bascos denuncien que s’han assabentat del nou format “poc després que ens hagi estat remesa la documentació oficial de l’anomenada Taula de Reconstrucció, amb el funcionament de les quatre taules i l’ordre del dia de la reunió de dimarts”. El PNB entén que Sánchez vulgui comptar amb el suport dels populars, principal partit de l’oposició, però “no entenen que hagi dissenyat i convocat un fòrum abans de parlar amb el PP”.

Els jeltzales indiquen que participaran d’aquesta comissió, “de la mateixa manera que participa en totes les comissions parlamentàries”. No obstant això, esperen “obtenir en les pròximes hores informació més clara i més detallada”.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món