Davant l’ofensiva política, policial i judicial, Pedro Sánchez ha defensat el feminisme des del Congrés dels Diputats: “Visca el 8 de març”. Aquestes paraules han tingut una resposta immediata de l’extrema dreta, que ha tornat a vincular-ho amb la propagació del coronavirus. “Visca el 8-M, visca la malaltia i visca la mort”, ha rebatut Santiago Abascal parafrasejant el president espanyol. No només ha demanat la dimissió del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, sinó la de tot el govern espanyol.

En la seva intervenció davant la cambra baixa aquest dimecres, el líder de Vox ha insistit que “cridar visca el 8-M és cridar visca la malaltia i la mort”. El dirigent ultra ha denunciat que “desenes de milers d’espanyols han mort pel sectarisme i la negligència criminal d’aquest govern”. Ha avisat tot l’executiu de coalició que hauran de respondre davant dels tribunals: “No podran eludir l’acció de la justícia tan fàcilment”. I ha insistit: “Tots vostès hauran de respondre”.

 

El polític d’extrema dreta no ha desaprofitat l’ocasió per tornar a atiar el discurs racista a propòsit de l’ingrés mínim vital aprovat pel govern espanyol, que consideren una “cartilla de racionament” i que crea un “efecte crida”. Ha denunciat que ja hi ha “webs magribins” promocionant aquesta prestació social perquè vinguin massivament immigrants a l’Estat espanyol.

“No són un govern; són la sucursal d’uns progres multimilionaris i d’uns narcodictadors”, ha assegurat Abascal al final del seu discurs davant l’hemicicle. “Però hi ha una alternativa i som nosaltres, que no els tenim cap por”, ha conclòs.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram