Aquest dijous el Ministeri de Sanitat mantenia congelada la xifra de morts per coronavirus en 27.136, 32 en els últims set dies. Tot i que les xifres estan disminuint i sembla que la desescalada s'està fent bé els epidemiòlegs insisteixen en subratllar que el virus no ha desaparegut i seguirà un temps entre nosaltres.

Majoritàriament les normes s'estan complint i una de les més importants és la de la prohibició d'abandonar la regió sanitària a la qual es pertany si la teva localitat encara està en fase 2. Ara bé, sembla que aquesta norma de la prohibició de moviment no afecta a tothom, i si no que li preguntin al líder de Vox, Santiago Abascal​. 

 

Aquest dijous Abascal, que viu a Madrid, es va saltar l'estat d'alarma per desplaçar-se a Galicia i així inaugurar la precampanya electoral de les eleccions autonòmiques del proper 12 de juliol. Concretament, el dirigent de l'extremadreta va anar a Mos, un municipi de Pontevedra. 

Fonts de Vox han explicat a El País que Abascal va viatjar acompanyat de col·laboradors seus i que ho va fer per carretera.

L'estat d'alarma només permet els desplaçaments entre comunitats autònomes per "motius sanitaris, laborals, professionals o empresarials, per tornar al lloc de residència i per assistir o cuidar persones grans, dependents o amb discapacitat". Vox no ha especificat al citat mitjà quin motiu va al·legar per justificar el seu viatge a Galicia.