L'extrema dreta amenaça a recórrer a tots els mecanismes al seu abast per lluitar contra el govern "socialcomunista". Aquest mateix dimecres, Santiago Abascal ha amenaçat Pedro Sánchez amb la presentació d'una moció de censura, perquè cadascun dels 350 diputats s'hagin de pronunciar sobre la continuïtat del govern de coalició. El reglament estableix que cal una desena part dels diputats per a presentar-la, que serien 35 escons. Vox en té ara mateix 52, així que els números li sortirien. Els ultres tornaran a votar en contra de la pròrroga de l'estat d'alarma.

El dirigent de Vox s’ha dirigit al conjunt de l’hemicicle: “Com aquest govern no assumirà les seves responsabilitats, em sembla que dependrà de tots i cadascú de vostès, senyors diputats”. En aquest punt, ha afegit: “No descarto que sigui necessària una moció de censura, encara que només sigui perquè els espanyols sàpiguen amb noms i cognoms els diputats que volen la continuït d’aquest govern ruïnós que està abusant del poder”.

Com és habitual, Abascal ha pronunciat el discurs més hiperventilat culpant directament el govern espanyol dels milers de morts. "No es pot sobreviure a la gestió dels comunistes, ni físicament ni econòmicament", ha arribat a dir el dirigent ultra.

En paral·lel, el líder ultradretà ha anunciat la convocatòria de manifestacions a tot l'Estat per demanar la dimissió en bloc del govern espanyol. Aquest dijous es notificarà a totes les delegacions del govern espanyol perquè siguin "absolutament legals i segures".

Vots irrellevants

Ahir a la nit, La Moncloa va anunciar un acord amb Ciutadans, segons el qual mantindran reunions setmanals i l'executiu es compromet a estudiar com allargar les mesures econòmiques i socials més enllà de l'estat d'alarma, que durarà el temps "estrictament necessari". Aquest mateix matí, abans del ple, ha tancat el  del PNB, que veurà aprovada la seva esmena segons la qual es reforcen els mecanismes de "cogovernança" de l'Estat amb les comunitats de cara a la desescalada. D'aquesta manera, els vots del PP han passat a ser irrellevants per a l'ampliació de l'estat d'alarma.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món