El vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Lluís Corominas, ha deixat clar en una entrevista al programa Els Matins de TV3 que “licitar una compra d’urnes és un acte legal que no té cap mena de prohibició”. Una resposta a l’anunci de la Fiscalia d'aquest passat dimarts, que prepara una querella contra el Govern per la compra d’urnes pel referèndum. En aquest sentit, Corominas s’ha mostrat crític amb “la dèria” de l’Estat i de la Fiscalia d’anar en contra Catalunya i ha recalcat que “espera que la justícia faci la seva feina”, assegurant que “una querella d’aquest tipus no s’hauria ni d’admetre”.

Corominas ha recordat que des d’un primer moment “l’estratègia sempre ha estat que l’Estat s’adoni que ha de permetre un referèndum pactat i així ho intentarem fins al darrer moment”. En aquest sentit, Corominas ha declarat que “ens estem legitimant perquè l’Estat no tingui cap més alternativa que permetre el referèndum” i ha avisat que “si arriba el moment en que no hi ha cap més alternativa haurem de decidir com celebrem el referèndum”.

Corominas també s’ha referit a la declaració que farà aquest divendres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a investigat juntament amb la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i tres membres més de la Mesa del Parlament per haver permès el debat d’iniciatives sobiranistes a la Cambra.

El diputat de JxSí ha afirmat que l’estratègia de la seva declaració serà similar a la de Carme Forcadell i Anna Simó, secretària primera de la Mesa, que van declarar el passat dilluns, “ens volem explicar però no acceptem haver d’anar a declarar en representació del Parlament com a investigats” i ha recordat que "a la mesa del Parlament el que hem de fer és permetre el debat i que la gent s’expressi lliurement". Una causa que Corominas espera que "s'acabarà arxivant".