Coripe és una localitat del sud de la província de Sevilla governada per majoria pel PSOE. Hi viuen 1.290 persones i ha anat perdent població els últims anys. El maig de 2015, a les últimes eleccions municipals, Coripe tenia 1.361 habitants. Aquest diumenge ha estat l'epicentre d'un escandalós xou canatanofòbic contra el president a l'exili, Carles Puigdemont. No és la primera vegada. L'any passat, per aquesta mateixa tradició, l'alcalde va ser imputat per un delicte d'odi per causes racistes.

Els habitants de Coripe, seguint la tradició de la "Crema de Judes" han passejat un ninot de mida real de Puigdemont pel poble, penjant-lo finalment d'un arbre. La figura duia una estalada penjada del coll i un llaç groc. Tot seguit li han disparat diversos trets, un dels quals al rostre, i l'han cremat.

El ninot que s'afusella durant la festa, que se celebra anualment el Diumenge de Resurrecció i és Festa d'Interès Turístic Nacional , representa alguna persona reconeguda que es consideri que durant l'any hagi fet alguna mala acció. Qui decideix qui es cremarà cada edició són els alumnes de segon d'ESO de l'institut del poble i les seves famílies els responsables de la tria del personatge.

Majoria absoluta del PSOE

Els resultats electorals de les eleccions municipals del 2015 van donar una majoria absoluta al PSOE, partit que governa des de llavors amb cinc regidors. L'alcalde és Antonio Pérez. El va votar el 44,53% del cens, amb un total de 505 vots. Els partits a l'oposició són el Partit Popular, amb dos regidors, i la coalició IULV-CA, Mejorar Coripe - Izquierda Unida Los Verdes - Convocat, amb dos regidors més.

L'alcalde, imputat per un delicte d'odi el 2018

Antonio Pérez  ja va estar imputat per un delicte d'odi l'any passat per la Crema de Judes. L'any passat va suscitar molta polèmica quan el Moviment contra la Intolerància va presentar una querella contra els organitzadors pel presumpte matís racista de la festa, ja que la figura cremada llavors representava l'assessina confessa del nen d'Almeria Gabriel Cruz, Ana Julia Quezada.

Pérez i la regidora de Festes, Irene García, van haver de declarar davant la Fiscalia per un presumpte delicte d'odi, tot i que la causa va acabar sent arxivada.  

Per aquesta polèmica, l'alcalde socialista va demanar disculpes a la família, i va indicar que ja tenia en ment l'any passat que el ninot que s'havia de cremar a la Crema de Judes era el del president a l'exili,  Carles Puigdemont. 

Aquest diumenge, Junts per Catalunya ha anunciat que demanarà al PSOE que prengui mesures contra l’alcalde i ho portaran tant a la Fiscalia com al Síndic de Greuges. Els serveis jurídics del govern ja estan estudiant el cas i dimecres el consell executiu aprovarà presentar denúncia. A banda, el candidat al Congrés i eurodiputat pel PDeCAT, Ramon Tremosa, ha anunciat que denunciarà els fets a la Comissió Europea via pregunta parlamentària escrita.