L'alcalde de Coripe, el socialista Antonio Pérez, ja tenia en ment l'any passat que el ninot que s'havia de cremar a la Crema de Judes era el del president a l'exili, Carles Puigdemont. 

El ninot que es va cremar a la Setmana Santa del 2018 va ser el de l'assassina confessa del nen Gabriel Cruz. Antonio Pérez va demanar llavors perdó a la família del nen per l'enrenou que això va suposar i va dir que ell es pensava que "el ninot cremat seria Puigdemont". Mentre es cremava la figura, es podien sentir entre el públic crits en referència a Carles Puigdemont. 

El Moviment contra la Intolerància va denunciar davant la Fiscalia de Delictes d'Odi que a la festa de la Crema de Judes es van fer "vexacions racistes i violentes" contra un ninot que representava Ana Julia Quezada, presumpta assassina de Gabriel Cruz.

El Diumenge de Resurrecció és tradició fer a Coripe la Crema de Judes, un linxament públic d'un ninot que representa un personatge conegut que hagi fet una mala acció l'últim any. La tria del personatge la fan les famílies dels alumnes de segon d'ESO de l'institut del poble per recollir fons per al viatge de final de curs.

Enguany, la catalanofòbia i l'odi extrem han envaït els carrers de Coripe i han convertit el president a l'exili Carles Puigdemont en el protagonista de la festa.