L'examant del rei emèrit, Corinna Sayn Wittgenstein, apunta directament Felip VI com un dels còmplices i beneficiaris directes de l'escàndol de corrupció de Joan Carles I que la fiscalia Suïssa investiga. Així ho ha afirmat, de forma rotunda, en una entrevista a OK Diario: "Felip no pot dir que no té res a veure amb això si se n'ha beneficiat tota la vida. Així que penso que aquí hi ha el problema".

Malgrat tot, admet que ha intentat fer un exercici de transparència i ha arribat tard: "No puc dir res sobre si té comptes offshore. Penso que el rei Felip va fer un canvi bastant substancial quan va pujar al poder, en el sentit que va subscriure a la Família Reial i la Casa Reial a la Llei de Transparència, i crec que aquest és un gran pas".

El futur de la monarquia espanyola

Sobre si tot plegat acabarà afectant directament a la monarquia actual espanyola, Corinna se'n desmarca: "Jo no soc espanyola ni resident a Espanya. Penso que les accions de diferents persones, possiblement amb agendes diferents i en conflicte, van crear aquesta crisi. Penso que la mateixa Casa Reial ha estat artífex dels seus propis problemes. I després hi va haver persones que els van assessorar malament. Com acabi això en el futur és essencialment una cosa a decidir pel poble espanyol".

La màquina de comptar diners

Corinna parla sense pèls a la llengua. Malgrat admetre recentment que rebia amenaces, sembla que no té por d'explicar tota la veritat. Algun dels detalls que explica és la famosa màquina de comptar diners que tenia Joan Carles a la Zarzuela: "La vaig veure. La vaig veure a Palau, a la sala de tresoreria, crec que era l'any 2006 si no recordo malament. Era sorprenent. Em vaig quedar bocabadada".

La crítica la fa únicament als borbons i es desmarca de ser antimonàrquica. De fet, defensa que ella és una "princesa d'Alemanya" i que va estudiar a la Universitat de París, està llicenciada en Relacions Internacionals i per tant té un gran coneixement "de la política internacional".

Titlla Joan Carles d'home "agressiu"

L'examant no nega, en cap moment, la seva relació sentimental amb Joan Carles I. Un fet que no sorprèn si ens remetem a la fotografia que ella mateixa va difondre a Paris Match en què sortia l'emèrit preparant una barbacoa amb el fill d'ella.

Ara bé, la cara fosca de Joan Carles es destapa amb les noves declaracions de Corinna. Assegura que la va atacar sense miraments: "Es va tornar contra mi d'una manera cruel i agressiva. Em provoca una enorme tristesa i confusió perquè encara no entenc per què va canviar així. La narrativa que es va inventar de mi era molt negativa. Em van pintar com una mena de Maria Antonieta, Lady MacBeth o Wallis Simpson". I lamenta que l'hagi qualificat "de bruixa a la qual se la podia responsabilitzar de tot el que, com hauria dit Shakespeare, estava podrit a la casa dels borbons".

Una fortuna de 2.000 milions

Joan Carles I estava obsessionat a fer silenciar l'escàndol de corrupció que amagava. Per això Corinna assegura que portava el control de tots els periodistes que podien ser perillosos: "Sempre deia: 'Dona noms i ens n'ocupem'".

A més, ha definit el seu regnat com el "d'una empresa familiar que ha funcionat durant 40 anys i ha tingut immunitat per la Constitució i les seves relacions amb els grans magnats de l'Orient Mitjà". Ella no nega que no entenia la manera de funcionar d'Espanya com a estat i explica que l'emèrit li contestava, amb ironia: "Esclar que no ho entens".

No li sorprèn, i creu que així deu ser, que la fortuna de Joan Carles és incalculable: "The New York Times estima la seva fortuna total en 2.300 milions de dòlarsForbes l'ha estimada al voltant de 1.200 milions d'euros, estic segura que són publicacions prou serioses i que basen les estimacions en investigacions bastant exhaustives, així que no sóc ningú per contradir-ho".

OK Diario ja ha avançat que els detalls més personals de la relació de Joan Carles amb el dictador Francisco Franco, Iñaki Urdangarín o la Reina Letícia es publicaran demà en una segona entrega.