L'últim moviment dels grups signataris del pacte antifeixista del Parlament -ERC, Junts, CUP, comuns i PSC- per aïllar Vox a la Cambra catalana ha donat els seus fruits. Després que la setmana passada aquests grups oferissin als d'Ignacio Garriga dues presidències de comissions irrellevants -Tramitació de textos consolidats i Participació en l'aplicació de principis de subsidiarietat i proporcionalitat per la Unió Europea- el partit ultra ha decidit renunciar-hi.

En una roda de premsa des de la seu del partit, Garriga ha anunciat que han notificat a la Mesa del Parlament i a la presidenta, Laura Borràs, que renuncien a les presidències i que els animen a destinar "els sobresous" d'aquests càrrecs a les "cues de la gana" que ells mateixos han generat "pel caos" en la gestió sanitària, econòmica i social.

"Considerem que és un insult als més de 200.000 catalans que ens van votar", ha afirmat Garriga, que ha opinat que on hauria d'estar el seu grup és a la Mesa del Parlament, i ha aprofitat per retreure que els partits signataris del pacte antifeixista els van "expulsar". 

En aquest sentit Vox ha demanat que es posi fi d'una vegada per totes al "mal anomenat" cordó sanitari que impedeix que "la primera força nacional al Parlament" pugui exercir la seva activitat política, i ha assegurat que la decisió d'oferir-los dues comissions irrellevants està fonamentada en "la por" perquè saben que si no els haguessin ofert cap presidència, ho haurien portat als tribunals: "Saben que Vox, davant qualsevol il·legalitat, presenta un recurs". 

Precisament és per aquest motiu que els grups que volen arraconar Vox del Parlament van decidir donar-los dues comissions irrellevants, ja que per reglament Vox n'ha de presidir dues i volien evitar que, si no els oferien cap, ho impugnessin. A més, van fer aquest moviment sent conscients que si la formació d'extrema dreta rebutjava presidir-les, no tindrien opció a presidir-ne unes altres. 

"La nostra formació no és com la resta. No hem vingut al Parlament a recollir càrrecs o prevendes. Hem vingut a donar la guerra cultural, a recuperar la llibertat que el separatisme ens ha arrebatat", ha afegit Garriga, que ha avisat que arribarà el dia en què hi haurà un president de la Generalitat que sigui del seu partit i que serà l'últim, "perquè serà el que insti al Govern de la nació a tancar-la". 

L'anunci de Vox, arriba, això sí, uns dies tard. En el moment que els partits van oferir les comissions al partit d'extrema dreta, aquest no va manifestar cap queixa, segons fonts parlamentàries. De fet, després de saber-ho, els de Vox van sortir al faristol del Parlament per valorar l'actualitat política i en cap moment van fer menció a aquest aspecte. Possiblement es van adonar del que suposava la presidència d'aquestes dues comissions un cop la premsa es va fer ressò que eren comissions sense rellevància. 

A la imatge principal el líder de Vox Ignacio Garriga al Parlament / Sergi Alcàzar