"Una autèntica vergonya". Així ha titllat l'exministre de l'Interior socialista José Luis Corcuera el filtratge de les gravacions entre el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el ja excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

Considerant que això es tracta d'"un espionatge d'Estat", Corcuera ha defensat les actuacions de Jorge Fernández aquesta nit a El Cascabel de 13TV, i ha explicat que va trucar-li per solidaritzar-se amb ell, així com per traslladar-li la seva comprensió perquè, diu, "si al meu país hi hagués algunes persones que estan intentant separar-se per les braves, jo naturalment treballaria en la informació per evitar que això es produís".

En aquest sentit, l'exministre de l'Interior ha justificat les conspiracions que es portaven entre mans Jorge Fernández i De Alfonso amb l'argument que "quan tens un país que hi ha qui li està fent un pols per il·legalment trencar-lo, al despatx del Ministeri de l'Interior s'ha de parlar molt de coses que no es poden dir en públic, així de senzill",

Corcuera ha condemnat que "algú" hagi posat un micròfon al despatx del ministre de l'Interior i ha demanat que es digui qui ha estat el responsable de gravar les converses perquè "no és cap broma". I no només això. També ha revelat que "si li posessin al ministre de l'Interior tots els dies al seu despatx micròfons en temes com el que acaba de passar a Istanbul, probablement no hi hauria cap ministre que no acabés a la presó".