La proposta del conseller Damià Calvet per alliberar els peatges ha tingut una resposta clara del ministre José Luis Ábalos: no. El responsable estatal de Transports ha menystingut la iniciativa de la Generalitat per a facilitar la circulació dels transportistes i serveis essencials, assegurant que podria aconseguir l’objectiu contrari: promoure la mobilitat. “No crec que sigui molt coherent en aquest sentit”, ha assegurat el dirigent socialista.

En una roda de premsa aquest dimecres a la tarda a la Moncloa, el ministre de Transports ha defensat que cal plantejar “mesures coherents”  i que, per tant, “si es tracta de reduir la mobilitat, no té molt sentit promoure aquesta mobilitat”, com considera que fa la proposta del Govern de la Generalitat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha enviat una carta al ministre de Transports, José Luis Ábalos, per demanar-li la gratuïtat dels peatges a Catalunya mentre duri la situació d'excepcionalitat pel coronavirus. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Calvet ha remarcat que els peatges més importants del país, el de l'AP-7 i l'AP-2, són de titularitat estatal. El conseller també ha garantit que vigilaran que no hi hagi "disfuncions" en l'ús de la gratuïtat del transport públic per a les persones que treballen en serveis essencials.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món