El conseller a l'exili Toni Comín ha denunciat aquest diumenge el "cop d'estat permanent" de la dreta espanyola. En un fil de Twitter, Comín ha posat en evidència l'Estat i l'ha acusat de fer servir els tribunals com a "arma per alterar la voluntat democràtica dels ciutadans".

Segons l'exiliat, es tracta d'una pràctica hereva del franquisme i recorda alguns exemples recents, com la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut del 2010 o la del Tribunal Suprem en contra dels líders de l'1-O del 2019. En aquest sentit, lamenta que aviat, segurament la pròxima setmana, es produirà un altre cop: la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. "La cosa, de fet, fa anys que dura. Javier Pérez Royo ja va avisar en el seu moment, dient les coses pel seu nom", assegura.


Comín, a més, considera que amb l'entrada d'Espanya a la Unió Europea, la dreta espanyola "ha canviat els militars pels jutges" per impedir, al seu entendre, la democràcia. "Sap que, un cop dins la UE, ja no és possible alterar la voluntat democràtica dels ciutadans a través de les armes. Però ha trobat una manera de fer-ho més discreta, que de cara a la UE creu que pot passar desapercebuda: fer-ho a través de les togues. I per ara se n'està sortint", ha indicat l'exiliat.