El Sindicat d'Estudiants de Catalunya ha convocat una vaga de 48 hores a instituts i universitats contra la sentència del procés. 

Els estudiants criden a mobilitzar-se conjuntament en una vaga general els dies 30 i 31 d'octubre, així com a participar "massivament" a la manifestació de dijous 31 a les 12 hores, també convocada pel Sindicat d'Estudiants. 

D'aquesta manera, el sindicat d'Estudiants reivindica d'urgència "un pla de lluita ascendent i ben organitzat que coordini totes les forces del jovent". També han subratllat la importància de celebració d'assemblees a tots els instituts i facultats per votar la vaga i formar comitès per fer que la mobilització "sigui massiva". 

"Som milions els que vam votar per una República Catalana per desvincular-nos del règim monàrquic i el seu Estat neofranquista", han al·legat en un comunicat aquest dimarts. També han reclamat en l'escrit una República  dels treballadors i el jovent i no en benefici de les elits".

La reivindicació vol mostrar el rebuig de l'operatiu policial en la setmana post sentència, que el sindicat d'Estudiants qualifica de "repressió desmesurada".

L'entitat ha celebrat que els alumnes hagin buidat les aules durant 72 hores i hagin sortit al carrer, i ha aprofitat per criticar la "campanya nauseabunda de violència, criminalització i mentides" per part dels partits espanyols i els mitjans per tractar de presentar les mobilitzacions "multitudinàries i pacífiques" com a "terrorisme".

"També pretenen introduir la màxima confusió entre la població de la resta de l'Estat per evitar que la nostra lluita s'estengui", ha lamentat el sindicat, que avisa que la "brutal repressió desencadenada" per la Policia Nacional i els Mossos no podrà aturar les mobilitzacions.