Mentre a la plaça Sant Jaume hi ha la concentració de suport a Òmnium després de 12 hores d'escorcolls de la seva seu i a Travessera de Gràcia, davant la caserna de la Guàrdia Civil, els CDR es manifesten contra l'última operació policial, a poques cantonades la família del conseller d'Interior, Joaquim Forn, mira de fer vida normal.

Hem quedat amb la Laura Masvidal, la seva dona. El pis és un anar i venir de familiars i amics que no els deixen sols i els ajuden a organitzar el dia a dia. Al rebedor, la pila de cartes per a Joaquim Forn, algunes d'elles ja respostes, mantenen viu el motiu de la seva absència.

I quan després de 20 minuts de sessió de fotos comencem l'entrevista, dos minuts després, queda interrompuda pels crits d'emoció de l'Emma, la germana de la Laura, que entra a la sala amb el telèfon mòbil dient: "És en Joaquim".

En Sergi —el fotògraf— i jo ens mirem i memoritzem el moment. Ell amb la càmera i jo en cada gest i cada paraula de la conversa, minsa de 4 minuts, que dona per organitzar algunes gestions i per repassar algunes situacions familiars.

Laura Masvidal dona Conseller Joaquim Forn Sergi Alcàzar 15

Laura: Hola Joaquim, estic en plena entrevista amb la Gemma Liñán.

Se sent una resposta a l'altra banda del telèfon i la dona de Forn la transmet.

Laura: Records!

Sobtada per la situació em surt un "igualment".

Laura: Sí, soc a casa. Te'n torno a ingressar. Com que ahir va sortir tot la de la tuberculosi... la gent em preguntava... Sí, estic parlant.

La Laura gestiona el peculi. Són els diners que tenen els presos a la presó. I li explica que està fent declaracions a la premsa perquè s'ha filtrat que ha donat positiu en les proves de la tuberculosi.

I el més sorprenent. La Laura explica a en Joaquim que dimarts tornen a revisar la seva presó condicional.

Laura: El dia 20 tens la vista. Tu i en Jordi Sànchez. Estava elevat a la sala i la vista és el dimarts, dia 20. Eo, se sent fatal... Joaquim! El dia 20. En Cristòbal (Martell) m’ha enviat un missatge i ara gestionaré si t’han de venir a veure. Tranquil. Què més? Ja està?

L'advocat Cristòbal Martell ha avisat la Laura de la citació del Tribunal Suprem per tornar a decidir si s'aixeca la mesura de presó. Però encara no ha pogut visitar el conseller. A partir d'aquí tots dos entren en una conversa familiar, d'organització de visites, que s'acaba reprenent el fil de la vista de dimarts.

Laura: Potser tenim molta sort la setmana que ve, si no, continuarà tot com estava previst. És a Madrid tota la setmana, en Cristòbal. Igual t’apareix. 

Se sent com en Joaquim reflexiona sobre el paper de les acusacions i el que demanarà la fiscalia. Ella, el tranquil·litza. 

Laura: Del fiscal és esperable això. Les dates de visita... tot això ja ho tancarem. No et preocupis. Avui han entrat a Òmnium, a la Generalitat... ah, doncs estàs tu més al dia que jo. Ara hi ha concentracions.

I tot d'una la conversa es precipita en un comiat.

Laura: Val, ja et gestiono això de l'advocat. Records a la Gemma.

La Laura penja somrient. És el seu dia a dia. Ens explica que avui ha tingut temps de parlar de la família. Moltes de les trucades que es fan són per gestionar visites o temes legals... La conversa de 4 minuts avui ha donat per a molt més. Fins i tot per perdre 20 segons donant records a la periodista que s'ha colat dins la intimitat familiar. 

I és que com diu la dona de Joaquim Forn, tot es veu d'una altra manera des de dins la presó.