El sobiranisme té el proper 14 de desembre una cita. Des d'ERC fins a la Crida, passant per Poble Lliure o EUiA, s'han sumat a la proposta impulsada bàsicament per Sobiranistes, el partit de l'exdirigent dels comuns Joan Josep Nuet, per tal de teixir una estratègia "unitària" que serveixi per encarar l'etapa post-sentència. Una etapa que Nuet ha augurat que suposarà un "abans i un després" en el procés i que marcarà l'inici d'un nou període.

Fins a 17 associacions, a hores d'ara, ja han signat la carta de convocatòria a la convenció, en la que els organitzadors pretenen crear una "proposta estratègica" per poder dur a terme l'autodeterminació en aquesta nova etapa, un cop la sentència del Tribunal Suprem vegi la llum. De fet, sobre aquest punt, també han avisat que si la resolució de l'alt tribunal no és exculpatòria, hi haurà d'haver una resposta "democràticament unitària" per recuperar el "millor" de l'1-O i el 3-O.

Segons indica el manifest presentat, el propòsit és "desenvolupar una reflexió estratègica que ajudi a concretar l'acció unitària en els propers temps, sota una perspectiva republicana, sobiranista i de procés" i que pugui marcar les grans línies mestres "comunes" per "avançar" cap a l'autodeterminació. Tot i això, han volgut deixar clar que dels cinc o sis tallers que se celebraran no en sortirà cap "directriu" pels partits, sinó que es vol fer una reflexió a "llarg termini".

La iniciativa s'ha presentat aquest dimarts a la seu del Col·legi de Periodistes i en ella hi han participat representants dels principals partits independentistes com Marta Vilalta (ERC), Toni Morral (Crida) o Carles Riera (CUP). 

Col·legi de Periodistes Convenció sobiranista NUET - Sergi Alcàzar

També han confirmat l'assistència a la convenció del dia 14, Moviment d'Esquerres (MES), Pirates, Som Alternativa, Acció per la República, Avancem, Comunistes de Catalunya, Acord d'Esquerres per la República Catalana, Jovent Republicà, Joventut Comunista de Catalunya o Fundació Alternativa.

A més, Nuet ha assegurat també que estan en converses perquè s'hi sumin els "principals sindicats" del país, que ho estarien debatent internament, i altres actors que van més enllà del món independentista pròpiament dit. La convocatòria, doncs, continua oberta.