Òmnium Cultural ha publicat un contundent vídeo contra el PSOE i la monarquia al seu compte de Twitter en el qual mostren la constant contradicció del partit socialista envers la creació d'una comissió d'investigació sobre el rei emèrit Joan Carles I pel cas dels comptes a Suïssa. 

En el tuit, Òmnium crea un joc de paraules amb el concepte de "corona", fent referència al coronavirus i, alhora, a la monarquia espanyola. "Ja fa temps que el virus de la corona afecta el PSOE, però en lloc de vacunar-se han decidit emparar la seva corrupció", han piulat. 

Amb una versió en castellà de la cançó partisana emprada a la Segona Guerra Mundial, Bella Ciao, de fons, i amb el títol  "el PSOE dona positiu en corona",  apareix el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a una entrevista fent una afirmació rotunda: "el PSOE és un partit republicà". 

Tanmateix, aquesta idea resulta fàcilment qüestionable gràcies als titulars de diferents diaris que expliquen com el partit es va unir al PP i Vox per bloquejar el cinquè intent d'investigar al rei emèrit.  

I, de nou, una altra contradicció: la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, en una entrevista assegura que "nosaltres farem el que ens diguin els lletrats de la Cambra".

Una intenció que "ha durat poc" tal com indica la peça audiovisual d'Òmnium. Tot i que lletrats del Congrés sí que van avalar, per primer cop, crear una comissió d'investigació sobre els comptes de Joan Carles I, el PSOE va vetar les dues sol·licituds presentades la setmana passada d'una banda per Unides Podem i ERC, i de l'altra, per Más País, Compromís i també ERC amb el suport de JxCat i BNG.

Seguidament es mostra el terme 'PCR', però no es pretén parlar d'aquest tipus de prova de detecció del coronavirus, sinó que es torna a unir la Covid-19 amb qüestió del PSOE. A partir de 'PCR' es crea la frase "el PSOE empara la corrupció del rei". 

Òmnium Cultural finalitza la peça amb una contundent declaració: "per corrupta i per antidemocràtica, volem una república catalana". 

La justificació dels socialistes 

La Mesa del Congrés va tombar el passat dimarts les peticions per crear una comissió d'investigació sobre el rei emèrit Joan Carles I pel cas dels comptes a Suïssa. Segons fonts parlamentàries, la Mesa del Congrés ho va rebutjar seguint "el criteri dels serveis jurídics" de la cambra.

Els socialistes, que ja van anunciar la setmana passada que no hi donarien suport, es van escudar en la inviolabilitat del monarca reconeguda per la Constitució i en la jurisprudència del Tribunal Constitucional quan ho va intentar el Parlament de Catalunya. 

 

Imatge principal, vídeo d'Òmnium Cultural / @omnium