Que Ciutadans està tocat de mort no és cap secret, ho demostren les consecutives patacades electorals que ha patit la formació taronja des de l'any 2019. En aquest context, hi ha antics dirigents del partit que furguen en la ferida. És el cas de l'exsecretari d'organització de Ciutadans (Cs), Fran Hervías, que aquest dissabte ha afirmat que "el millor que pot passar a Espanya és que Ciutadans desaparegui". A parer seu, votar la seva antiga formació és jugar a la ruleta russa. 

"Votar avui Ciutadans és com jugar a la ruleta russa. No saps què et tocarà. Tant pot donar suport a un govern de Sánchez i Podem, com en la recent moció de censura o en la llei del 'només sí que és sí', com poden fer qualsevol cosa”, ha assegurat Fran Hervías en declaracions al programa Converses de COPE-Catalunya. Davant d'aquesta situació, l'exdirigent de Ciutadans, que l'any 2021 va abandonar la formació per passar-se al PP, es mostra contundent quan assegura que "el millor que pot passar a Espanya és que un partit que va acompanyat de Pedro Sánchez desaparegui".

Arrimadas vol ser candidata del PP

Fran Hervías ha publicat recentment el llibre "Ciudadanos. La historia jamás contada" on fa un repàs a la trajectòria d'Inés Arrimadas carregat de critiques. També s'ha referit avui a la portaveu del Congrés de Ciutadans i ha assegurat que fa temps que Arrimadas, "intenta ser candidata amb el PP". En aquest sentit ha afirmat que no descartava que vagi a les seves llistes del PP a les eleccions generals per Cadis o "que acabi entrant en un govern del PP en l'àmbit nacional o fins i tot a Andalusia”.  Arrimadas ha decidit traslladar la seva residència habitual a Jerez de la Frontera.

Hervías carrega durament contra Arrimadas al seu llibre, a qui retreu el seucanvi de posicionament després de la dimissió d'Albert Rivera arran dels resultats desastrosos de la formació a les eleccions general del 10 de novembre del 2019 i l'acusa de pensar més en la seva imatge i trajectòria personal que en bé del partit. Explica Hervías que Arrimadas, un cop va guanyar les eleccions a Catalunya, però no va poder aconseguirel suports necessaris per a la seva investidura va començar a preparar i executar el seu full de ruta personal cap a Madrid, amb l'objectiu, a llarg termini, d'ocupar el lloc d'Albert Rivera. Una figura a la qual Fran Hervías reivindica, cosa que no fa amb la que va ser líder de Ciutadans a Catalunya.