Manuel Valls no acostuma a mencionar el seu pas per la maçoneria, però ara alguns sectors unionistes d'extrema dreta han aprofitat aquest fet per carregar contra Valls amb motiu de les seves crítiques a un pacte entre Ciutadans i Vox. Les crítiques per la pertinença a la maçoneria s'han estès també a Luis Garicano. Torna així el tòpic preferit del franquisme: el del contuberni maçònic, la conjura de gran abast dels maçons per trencar l'ordre natural del món.

A les xarxes ja hi ha qui parla d'ells com "Valls el masón" o "Garicano el masón" (a aquest també se li retreu ser "vasall de Soros", "deixeble de Soros" o "amic de Soros"). Hi ha qui al·lega que "Valls es un masón que sólo busca hacer daño a España" i fins i tot al·leguen que "masón apoya a masón".

Hi ha qui apunta que "Valls dice lo que mandan en la logia de Oriente", i fins i tot hi ha qui al·lega que Ciutadans seria "el cavall de Troya del globalisme per destruir Espanya". No falten els que titllen a Valls de "francès" o "gabacho masón", com per retreure-li el ser "poc espanyol" (hi ha fins i tot qui li exigeix explícitament "que vuelva a su país que no es este"). "Como masón y francés, lo normal era esperar que Valls hiciera lo posible y lo imposible por jod... a España", diu un altre usuari.

Al gener ja algú advertia que "Manuel Valls és maçó i Ciutadans és un partit ple de maçons". Fa poc algú apuntava directament cap a Rivera com a responsable de la deriva maçònica del partit:

Ja Infovaticana, al gener de 2019, havia carregat contra Valls per la seva pertinença a la Maçoneria i el denunciava com un "integrista de la laïcitat" i partidari de l'eutanàsia.

El diari francès L'Express va donar a conéixer la pertinença de Valls a la Maçoneria, i en va explicar molts detalls, en un reportatge de 2005. Afirmava que del 1989 al 2005 Valls havia format part del Gran Orient de França (una obediència considerada d'esquerres) i que la seva formació política, en bona part, venia dels seus companys maçons. Hauria estat integrat a una lògia esquerrana: "Ni mestres ni déus", i més tard es va passar-se a l'"Infinit Maçònic". La seva carrera política, segons L'Express, no hauria estat possible sense el suport dels seus companys de lògia.