El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, ha felicitat el Nadal amb una imatge no poc polèmica. Pardo ha escollit una fotografia feta durant una manifestació unionista celebrada després de la setmana d'aldarulls arreu de Catalunya com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem als líder independentistes.

A la portada de la postal de paper amb la que s'ha felicitat el Nadal als agents del cos, s'hi veu una nena abraçada a una agent davant de la comissaria de Via Laietana, un dels epicentres de les protestes independentistes. L'agent té a la mà un ram de flors i un altre agent es mira l'escena somrient al fons. Tot plegat va tenir lloc durant una de les concentracions de suport al cos policial espanyol celebrada el 20 d'octubre.

La postal nadalenca que signa Francisco Pardo Piqueras inclou també unes cometes amb l'article 104.1 de la Constitució Espanyola de 1978: "Les Forces i Cossos de seguretat, sota la dependència de Govern, tindran per missió protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana".

A més, cal recordar que la prefectura de Via Laieta, escenari de la foto de felicitació, ha estat centre de polèmica recentment ja que l'Ajuntament de Barcelona vol negociar amb el govern espanyol el tancament de l'edifici i el trasllat dels seus agents per convertir-lo en un espai de memòria de la repressió franquista.

postal nadal director policia - europa press