Les policies d'Escòcia i de Gal·les han instal·lat controls policials a les fronteres d'aquestes dues nacionalitats amb Anglaterra, per evitar l'entrada d'anglesos que hi vulguin fer turisme, dins les mesures per prevenir el coronavirus. La Gran Bretanya té un model totalment descentralitzat i les mesures sobre la pandèmia tenen diferències en cadascuna de les nacions; la més afectada és Anglaterra, perquè és la més densament poblada.

Les mesures de confinament són especialment estrictes a Escòcia, mentre que a Gal·les ho són menys, però també són més dures que a Anglaterra.

El cap de setmana passat la policia va aturar centenars d'anglesos a la frontera anglo-escocesa, que viatjaven cap al nord per passar-hi els dos dies. Tot fa témer que aquest cap de setmana torni a passar.

Gal·les té el problema de forma més directa, perquè està més a prop de Londres, i molts anglesos hi tenen una segona residència. Aquest és un dels controls policials que s'ha establert a l'entrada de Gal·les, amb imatges d'una televisió gal·lesa.

A Gal·les no està permesa l'anada a la segona residència, i això és el que volen impedir. "Sisplau recordeu que les restriccions són diferents a Gal·les i que no es permet anar a la segona residència", ha indicat la policia.

La Sanitat està transferida a Escòcia i Gal·les i això s'ha mantingut inalterable durant la pandèmia. El Regne Unit no ha seguit la via centralitzadora del govern del PSOE i Podemos, sinó que ha respectat l'autogovern.