El cantautor Lluís Llach segueix atònit, a través de les xarxes socials, a la successió d'esdeveniments i retrets que està portant la taula de diàleg. Des de la seva perspectiva, sempre crítica, ara contradiu les paraules del diputat d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián. Aquest ha assegurat que "un hipotètic fracàs de la taula de diàleg acostaria el PP i Vox a La Moncloa".

La pregunta de Gabriel Rufián era sobre “el criteri del govern espanyol per decidir inversions a Catalunya”. El portaveu d’ERC al Congrés ha recordat com l'executiu central va presentar un projecte sobre un espai natural protegit, que va tenir el rebuig d’Europa, de la meitat del govern espanyol i de les organitzacions ecologistes “perquè era antiecològic”. En aquest punt, ha ironitzat: “I qui en té la culpa? Ho han endevinat: els catalans”. I ha deixat clar que ERC també hi està en contra per aquest mateix motiu. “Perquè som polítics i polítiques. No som contractistes d’AENA. I vostès? Ho són o no ho són?”.

Mentre que per Llach, és tot al contrari. I canvia el sentit de la frase: l'èxit d'una taula farà perdre les eleccions al PSOE: "A mi em sembla el contrari. Si la taula de diàleg afavoreix en alguna cosa (ni cal que sigui amnistia o autodeterminació), Catalunya, el PSOE perdrà les eleccions. Vist des de la perifèria, això sí".

TUIT LLUIS LLACH

Tuti de Lluís Llach

Llach no nega la seva tristesa pública per la ruptura entre Esquerra i Junts per posar-se d'acord amb aquesta taula. També ha repiulat la frase del periodista Aleix Renyé: "Començo a blocar hooligans tuitaires d'ERC i Junts. Tan pesats els uns com els altres. Partidisme patètic on compta més l'autojustificació que no pas l'alliberament nacional. No tinc ganes de perdre temps amb collonades".

El cantautor també ha estat molt crític amb la gestió de l'Aeroport del Prat i la negativa dels socialistes del govern espanyol per tancar l'acord i tirar endavant la seva ampliació. Llach però, enfoca la crítica cap a casa i lamenta la gestió que se n'ha fet des del Govern: "Això del Prat és el resum del fracàs de la política de pactes de l'actual govern, amb presa de pèl inclosa", publicat a twitter. Així doncs, centra el malestar que li genera Llach el govern del president Pere Aragonès entre Esquerra i Junts.