El Govern espanyol ha convocat un concurs per contractar una maquilladora i perruquera pel president Pedro Sánchez i qualsevol ministre que comparegui a la sala de premsa de la Moncloa, segons informa el diari ABC. 

La quantitat total de diners destinada a aquesta tasca serà de 19.541,50 euros a l'any i té l'objectiu de garantir "la correcta imatge pública en les intervencions" dels polítics a la sala de premsa. Fins ara, l'Executiu havia utilitzat contractes menors per proveir-se de maquilladors, però la llei no permet fer-ho quan les quanties superen els 15.000 euros si es tracta d'una prestació de serveis, ni tampoc autoritza les pròrrogues. És per això que s'ofereix un contracte que entrarà en vigor l'1 març de 2021 i acabarà el 28 de febrer de 2022, i que podria prorrogar-tres anys més.

El Govern espanyol ha previst que, al llarg de l'any, necessitarà unes 75 sessions de maquillatge i perruqueria a Madrid i cinc fora de la capital. El preu màxim de cada sessió es va establir a 229,90 euros, IVA inclòs, per a les sessions a Madrid, i d'459,80 euros a la resta d'Espanya.

Tanmateix, l'Executiu no parla de "maquillatge" o "perruqueria" als documents i denomina a l'expedient  "Serveis especialitzats d'imatge necessaris per a les compareixences i actes públics a la sala de premsa de l'edifici portaveu del complex de la Moncloa".

El Govern espanyol exigia als aspirants que acreditessin "mitjançant declaració responsable experiència prèvia d'almenys quatre anys" i, en l'àmbit audiovisual, "específicament en programes de televisió o en assistència a personalitats, alts càrrecs o directius en les seves compareixences en Televisió". A més, demanava que s'assenyalés el "programa, productora, cadena de televisió i dates" en el qual s'havia treballat.

L'escollida va treballar amb Mariano Rajoy

Tal com informa l'ABC, s'hi van presentar tres empreses com a candidates s'empolaina, Retok Studio SL i Ana Renedo, una maquilladora i perruquera que treballa per la Moncloa des del 2017, amb l'Executiu de l'expresident popular Mariano Rajoy.

Renedo és especialista en maquillatge per a cinema, televisió i videoconferències. Va presentar una oferta que va ser considerada desproporcionadament baixa per la Mesa de Contractació (40 euros a Madrid i 180 fora de la capital d'Espanya) el passat 14 de desembre i se li van demanar explicacions per això.

La secretaria d'Estat de Comunicació va donar "per vàlida l'explicació" i ha considerat que la seva oferta era "seriosa i raonable", i, finalment, la Mesa de Contractació va proposar que se li adjudiqués a ella el contracte.