Com era d'esperar, les bases de Podemos avalen el preacord entre Pedro Sánchez Pablo Iglesias. Després de tres dies de consulta online, el 96,8% dels inscrits de la formació morada han votat a favor d'un govern de coalició en els termes expressats en aquell acord. Les bases socialistes també l'han avalat. Ara, però, continua faltant el més important: els suports imprescindibles per a tirar endavant la investidura.

De la consulta, que va començar dissabte passat a les 10 del matí i que ha durat fins aquest matí, hi han participat un total de 134.760 persones. Això representa el 59% del cens d'inscrits actius que estaven cridats a participar. D'aquests votants, 130.150 (96,8%) ho han fet pel , 4.244 pel no (3,16%) i 366 han votat en blanc (0,27%).

Perquè el govern de coalició tiri endavant, el PSOE i Unidas Podemos hauran d'arrencar abans el suport imprescindible dels 13 diputats d'Esquerra Republicana. Aquest dijous a les cinc de la tarda hi ha prevista la primera reunió entre els equips negociadors dels socialistes i els republicans.