Els inscrits de Podemos donen el vistiplau a l'estratègia del seu líder. Malgrat el veto que públicament ha imposat Pedro Sánchez Pablo Iglesias aquest dijous, les bases del partit reclamen aixecar-lo. Fins al 70% dels participants de la consulta han triat la primera opció: "Arribar a un acord integral, programàtic i d'equips sense vetot on les forces de coalició tinguin una representació clarament proporcional als seus vots".

Segons les dades que ha difós Podemos, després de tres dies de consulta, el 70% ha votat per aquesta opció. En canvi, el 30% han optat per la segona de les opcions: “N’hi ha prou amb la proposta del Partit Socialista, és a dir, un govern dissenyat únicament pel PSOE, col·laboració en nivells administratius subordinats al govern i acord programàtic”. A la consulta hi han participat 138.000 persones. És un 26,7% dels cens total d'inscrits a la web de Podemos (517.484) i un 72,8% dels que la formació considera actius (que hagin participat en una votació durant l'últim any).

La resposta de les bases de Podemos arriba el mateix dia que Pedro Sánchez, en una entrevista a La Sexta, ha imposat el seu veto a Pablo Iglesias com a membre d'un hipotètic govern de coalició, especialment pel seu posicionament sobre el conflicte català. “No es donen les condicions perquè el senyor Iglesias sigui membre del govern”, ha sentenciat. Si no fos per ell, ha arribat a dir, ja hi hauria entesa entre les dues formacions. I ha fet un advertiment: si no hi ha investidura el juliol, l'oferta ja no serà de coalició com ara. En canvi, la cúpula i les bases de Podemos tanquen files amb el seu líder.