A les portes de la manifestació a Colón contra els indults dels presos polítics, el constitucionalisme intenta caldejar l'ambient als carrers de Barcelona sense massa èxit. Aquest dimarts a la tarda unes poques desenes de persones s'han aplegat davant de la Delegació del govern espanyol en l'acte de presentació de la Taula Cívica Constitucionalista i han llegit un manifest contra els indults que aquest matí ja havien entregat a la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera.

Representants de la vintena d'entitats com Societat Civil Catalana (SCC) o Impulso Ciudadano que integren aquesta plataforma s'han concentrat aquesta tarda al mig del carrer amb cartells exigint "lleialtat". Segons asseguren fonts municipals a ElNacional.cat, la concentració no estava notificada com a tal i per tant no hi ha un recompte oficial dels assistents a l'acte. Tot i això, per les imatges difoses a les xarxes es pot veure fàcilment com amb prou feines arriben a la cinquantena.

Els constitucionalistes es reuneixen amb Cunillera

Durant l'acte s'ha presentat la Taula Cívica Constitucionalista, una unió de 21 entitats constitucionalistes catalanes que, segons el president d'Impulso Ciudadano, José Domingo, pretén "defensar l'Espanya constitucionalista a Catalunya amb fermesa", i demana a la Generalitat que tingui lleialtat amb tots els catalans i amb l'ordre constitucional.

A més de SCC i Impulso Ciudadano, també en formen part Aixeca't, Cataluña Somos Todos, la Asociación por la Tolerancia, l'Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB), LaSilenciosaCat, el Centro Libre de Arte y Cultura (CLAC), S'ha Acabat, la Plataforma de policias Locales represaliados por el odio nacionalista (PPL-RON), Catalunya por España (ACPE), Catalunya Peuple d'Espagne (CPDE), Asociación Brigada de Limpieza els Segadors del Maresme, el Foro de profesores i Politeia.

També integren la taula Empresaris de Catalunya, Profesores por el Bilingüismo, Alternativa Ciudadana Progresista, Asociación Acció Civil Catalunya Sempre Espanyola, AMES i Estudiants pel Canvi.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, que també era present a l'acte. Sánchez Costa ha demanat respecte a la legalitat, a les institucions judicials i als constitucionalistes. "Hi ha una nova relació amorosa entre les elits catalanes i de Madrid. En aquest amor cec, els constitucionalistes tornaran a ser invisibilitzats", ha reivindicat.

 

Les mateixes entitats constitucionalistes ja havien visitat aquest matí la delegació del govern espanyol per reunir-se amb la delegada, Teresa Cunillera. En una reunió aquest dimarts al matí li han fet arribar les seves reivindicacions i, segons asseguren els membres d'aquestes entitats, ella s'ha "compromès a parlar-ho amb el president" del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Manifestació divendres a Barcelona contra els indults

Després de l'acte reduït d'aquest dimarts, els constitucionalistes tornaran a aplegar-se en el mateix punt el pròxim divendres, convocats aquest cop per Ciutadans.

Convocatoria Manifestacion StopIndultos

Cartell de convocatòria de la manifestació contra els indults.  

La manifestació més gran contra els indults dels presos s'espera, però, aquest diumenge a la plaça Colón de Madrid.

 

Imatge principal: Lectura del manifest contra els indults de la Taula Cívica Constitucionalista. / @PfLaSilenciosa