El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs que va interposar el Govern Espanyol contra la Llei Catalana de l'Esport i l'ha suspesa provisionalment. La Secretaria de l'Esport catalana està reunida en aquests moments abans de donar una resposta en un comunicat a la decisió de l'alt tribunal. El TC ha de decidir encara si aquesta llei aprovada pel Govern de la Generalitat de Catalunya és o no constitucional.

El Consell de Ministres va recórrer una sèrie d'articles d'aquesta reforma de la llei catalana del nou Govern català. L'escrit demana la suspensió provisional de la norma. Fins la nova decisió del TC, hi ha de temps cinc mesos, el temps que d'entrada estarà suspesa la llei.

El Parlament i la Generalitat disposen a partir d'avui, de quinze dies per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin. Segons el Govern espanyol, a Catalunya li "maquen competències per celebrar per si mateixa convenis o acords internacionals".

Dilluns hi haurà reunió

Gerard Figueras, recentment nomenat nou Secretari General d'Esports de la Generalitat, ha valorat la decisió del Tribunal Constitucional com “un pas més del que estava previst”. Figueras ha dit a El Nacional que “els serveis jurídics de la secretaria estan estudiant les al·legacions que presentaran dins el termini de 15 dies per recórrer a la suspensió de la Llei de l'Esport Català”, i ha afegit que “dilluns vinent hi haurà una reunió al Museu Colet amb les federacions esportives, els consells escolars i el col·legi de llicenciats per explicar i valorar la decisió del TC”.