El PP no descarta emprendre accions judicals si la conselleria d'Exteriors passa per alt la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre el departament encapçalat per Raül Romeva.

En declaracions a ElNacional.cat, el portaveu d'Exteriors del PP al Parlament, Juan Milián, ha estat contundent. "Marcarem de prop els moviments de la conselleria de Raül Romeva per vetllar pel compliment de la suspensió decretada pel Tribunal Constitucional. Si detectem qualsevol acte que surti del que la llei estipula, ho denunciarem allà on toqui", ha advertit Milián.

El diputat també ha assenyalat que el PP prepara una ofensiva de placatge al Govern, que compta amb la complicitat de Madrid, i ha anunciat que presentarà diverses interpel·lacions.

Ciutadans, prudent

Menys incisiva ha estat la reacció de Ciutadans. La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, s'ha limitat a titllar de "previsible" la decisió del Constitucional. Arrimadas ha demanat que el Govern impulsi l'acció exterior "perquè les empreses exportin i atreure inversions", i que desisteixi de desenvolupar cap competència en política exterior, que "és exclusiva dels Estats".

 

 

Foto de Portada: Raül Romeva aquest matí al Parlament/ Sergi Alcázar