El Tribunal Constitucional ha rebutjat la recusació que ahir va presentar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, contra els magistrats d’aquest tribunal.

Forcadell va anunciar dimecres la recusació de tots els magistrats del TC per la seva falta d’imparcialitat i per garantir el seu dret a defensa. La iniciativa pretenia paralitzar qualsevol procediment “d’excepció” que pogués plantejar-se el Constitucional envers el Parlament o les funcions de la presidenta.

La presidenta del Parlament va presentar el seu escrit de recusació poc abans del començament del ple ordinari que va celebrar ahir el Constitucional i de l'arrencada del ple del Parlament en el que es va aprovar la llei del referèndum, pas previ a la convocatòria de l'1-0.

Els mateixos magistrats rebutgen la recusació

Han estat els propis magistrats els que han resolt aquesta qüestió aquest dijous en el marc de la sessió extraordinària convocada per avui, malgrat que els afecta a tots ells. Fonts del tribunal han indicat que la decisió l’han presa els mateixos concernits per la recusació ja que no existeix cap instància superior.

Un cop resolt aquest assumpte, el tribunal començarà a estudiar l'incident d'execució presentat pel Govern contra les decisions del Parlament que van permetre ahir la votació i aprovació de la llei de referèndum d'autodeterminació per a l'1 d'octubre.

Existeixen antecedents de recusació total de tot el tribunal que van ser no admeses d'entrada i no van paralitzar per tant l'acció d'aquest òrgan.