El Tribunal Constitucional ha rebutjat suspendre la presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

El Ple ha decidit per unanimitat denegar la petició de suspensió de presó provisional, comunicada i sense fiança de Carme Forcadell contra la Interlocutòria de 17 de maig de 2018 de la Sala Penal del Tribunal Suprem, que va confirmar la decisió del magistrat instructor de la causa especial.

La resolució explica que la suspensió cautelar de les resolucions impugnades en empara es configuren com una mesura provisional de caràcter absolutament excepcional i d'aplicació restrictiva. "La doctrina constitucional ha establert de forma constant i indubtable, en relació amb la possibilitat d'acordar la suspensió de decisions judicials on s'acorden mesures cautelars privatives de llibertat, que (...) la seva suspensió equivaldria a un atorgament anticipat de l'empara sol·licitada".

La demandant en empara considerava que les resolucions judicials impugnades vulneraven el seu dret al jutge imparcial, el dret a la llibertat, a la defensa, a un procés amb totes les garanties i al dret a la doble instància penal.

El ple TC ha donat a conèixer avui dues interlocutòries més, en els quals manté la suspensió d'un article de la llei catalana de Comerç, Serveis i Fires i manté també suspesa la llei catalana que permetia la investidura no presencial del president de la Generalitat i la celebració de sessions no presencials del Govern i altres òrgans col·legiats.