Les conspiracions s'estan apoderant de Podemos. L'exeurodiputada valenciana Lola Sánchez Caldentey ha fet aquest dijous un fil de Twitter on assegura que el fundador del partit, Pablo Iglesias, va encarregar-li fer informes periòdics sobre Miguel Urban, que era company seu d'escó i un dels principals dirigents d'Anticapitalistas. "És a dir que fos la seva espia", ha indicat sense embuts l'exeurodiputada, que s'ha decidit a fer el fil després de la topada entre Iglesias i l'escriptora Elizabeth Duval. També denuncia conspiracions al mateix Parlament europeu i a Múrcia contra altres sectors del partit.

"Sí, Iglesias està totalment abduït i creu fermament que Duval és una dona, perquè quan és un home qui li porta la contrària, el considera un valent, un reptador; però si és una dona, la cosa canvia, i el que fa és denigrar-la i apartar-la: 'no se'ns apropi més'", ha assenyalat. "I aquí [explico] la micromemòria del dia: per veterania i lloc a la llista, era de lògica que jo fos cap de delegació [de Podemos] al Parlament Europeu. Però dues vegades, dues, em va saltar. Una per posar Tania González, que aleshores li era totalment fidel. Fins que va deixar de ser-ho. Llavors va triar Miguel Urbán, que no li va ser mai fidel sinó tot el contrari. Però era home, és clar. Menys fidel que jo, però home", afegeix.

Més endavant explica l'encàrrec d'espionatge intern. "Uns mesos després, em vaig reunir amb Iglesias al Congrés per parlar de les internes a Múrcia. Jo no volia presentar-me, tenia una feina enorme a Brussel·les. Però anticapis i pablistes em van convèncer per intentar treure [Óscar] Urralburu de la direcció, perquè aquest era d'Errejón. Al final m'hi vaig presentar, no sense abans dir a Iglesias que la meva feina era a Brussel·les i que m'agradaria seguir-hi una altra legislatura, perquè havia obert un procés legislatiu de primer ordre i volia continuar-ho per fer-ho realitat: drets per a les treballadores tèxtils. Em va dir a tot que sí i després em va demanar una coseta de res: que li enviés periòdicament un document sense signar on jo havia d'explicar-li tot el que Urbán feia a Brussel·les. O sigui, que fos la seva espia", explica.

"Jo també li vaig dir que sí i me'n vaig anar. No va rebre mai ni un sol informe [meu] i crec que aquesta va ser la punta que em va clavar i que em va treure del seu projecte. A mi aquestes coses em feien ganes de vomitar, i sentia que ja no hi havia de ser. Havien convertit un gran projecte en una puta merda. Final", conclou.

  L'exeurodiputada ha amenaçat de publicar més interioritats de Podemos. "Tinc micromemòries per aturar un carro. Ara sabran què és ser deslleial, colla de xupòpters", ha deixat anar.