El cònsol de França a Barcelona, Edouard Beslay, ha explicat que el moviment independentista català sovint és “mal entès” a ulls dels francesos. Des de l’altra banda dels Pirineus, no entenen com en “una regió pròspera i on la vida és agradable” com Catalunya pugui haver-hi el descontentament actual, que ha derivat en un moviment independentista.

En una entrevista a Equinox.cat, Beslay assegura que molts francesos veuen Catalunya i Barcelona com un “petit paradís”. Aquesta idea ha estat creada a partir d’estades de vacances, ja que el territori català és la regió de fora de França que atreu més turisme d'aquest país.

Passar uns dies lliures a Catalunya, però, no suposa entendre el que hi passa. “Hi ha un gran desconeixement de la cultura i la identitat catalanes” accepta el cònsol, que destaca la importància que els catalans donen a “l’especificitat catalana en el conjunt espanyol”. A França, explica, “el sentiment de ser francès predomina”, sense importar la zona del país on es visqui.

Tot i això, Beslay també destaca que entre francesos i catalans hi ha més punts en comú que diferències. Especialment, posa èmfasi en la “similitud en les mentalitats i la manera de treballar”, a més de les influències recíproques i la proximitat cultural i lingüística entre els dos territoris.