El cònsol espanyol a Munic, Francisco Pascual de la Parte, que aquest dimarts va intentar rebentar un acte del vicepresident del Parlament, Josep Costa, a Alemanya, ha resultat ser un gran aficionat de les sevillanes i el folklore espanyol.

Pascual de la Parte, abans de ser cònsol a Munic, va ser l'ambaixador d'Espanya a Kazakhstan, on va decidir instal·lar un tablao flamenc a la seva residència oficial. Ho explica el periodista Francisco López-Seivane que, l'any 2008, el va visitar al país de l'Àsia Central.

L'aleshores ambaixador va convidar el periodista a sopar a casa seva i li va explicar que tenia un tablao flamenc a la última planta de la residència on, "cada dos per tres preparo truites de patata, pernil i Rioja i organitzo unes vetllades èpiques".

Pascual de la Parte muntava aquestes festes folklòriques a Kazakhstan i assegurava que "hi havia cops de punt per aconseguir invitacions". És més, l'actual cònsol de Munic va convidar el periodista a casa seva per "fer l'espanyol" amb la seva família. 

Ara el seu càrrec diplomàtic el fa residir a Alemanya, on ahir va comparar l'independentisme amb el nazisme davant Josep Costa.