El cònsol equatorià a les Balears ha lamentat que el català puntuï: "És una forma de segregació". Així s'ha expressat en una entrevista al Diario de Mallorca publicada aquest dimarts, on Julio César Lalama és qüestionat sobre la integració de la comunitat equatoriana a les illes. "Jo podria dir que a causa del català, pot ser que molts hagin perdut oportunitats", ha assenyalat.

Lalama ha explicat que sempre suggereix a les autoritats, "si és tan necessari el català, que existeixin iniciatives per al seu aprenentatge que no siguin dures pel que fa als períodes d'ingrés". "Perquè en haver-hi només dues convocatòries a l'any, una persona que vol aplicar en algun lloc, i que tingui els títols pertinents, pot no ser considerat per aquest motiu", ha detallat. A més, ha indicat que sap que l'actual Govern del PP (amb el suport de Vox) treballa en aquesta línia.

El comentari catalanòfob esvalota les xarxes

El pitjor ve ara. "Pot ser que diguin que no és obligatori el català, però a qui el sap, se'l puntua millor, i això és una forma de segregació, de discriminació", ha etzibat el cònsol equatorià. Per a més inri, ha demanat una "imparcialitat (lingüística) en els processos" perquè "el territori guanyaria molt més". "(Pel fet que el català puntuï) es desaprofita talent, persones que han arribat aquí amb unes capacitats increïbles i que es veuen relegades a neteja, atenció a persones grans o menors", ha conclòs, sense aclarir per què les persones amb aquestes "capacitats increïbles" no haurien de poder aprendre català a les illes Balears.

El comentari catalanòfob del cònsol equatorià ha esvalotat les xarxes socials. Entre altres, Toni Soler ha respost a Lalama per rebutjar aprendre català per treballar: "Escolti, senyor, que vostès es deixessin colonitzar no vol dir que nosaltres fem el mateix". Altres persones també s'han mostrat molestes amb les declaracions del diplomàtic: "Molt talent no tindran, quan no els dona la gana d'aprendre l'idioma d'on van a treballar", "Poc talent deuen tenir si no el saben aprendre", "Això, senyor meu, és analfabetisme voluntari cultural", "I que el castellà puntuï, desaprofita el talent dels qui són analfabets"...

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!