El politòleg Ramon Cotarelo ha volgut donar una sèrie de consells de cara a la jornada del proper 21 de desembre, quan se celebrarà el Consell de Ministres a Barcelona. En una entrada al seu blog, el politòleg assegura que és essencial que "la resistència de l'independentisme en tot el país sigui pacífica, absolutament no violenta".

Cotarelo ho recomana i ho demana ja que s'han convocat nombroses accions i concentracions de rebuig a la celebració de la reunió de l'executiu espanyol. "Que la raó de la força no pugui vèncer la força de la raó", diu Cotarelo en la mateixa línia de fer una crida al civisme.

A més a més, el politòleg subratlla que el pacifisme és important per "no donar el pretext a l'Estat per imposar per la violència una ordre que la majoria de l'electorat refusa".

Sobre una possible reunió entre Torra i Sánchez coincidint amb el Consell de Ministres, Cotarelo ho trobo "prescindible" i quasi "ridícul". Segons el politòleg no és necessària aquesta trobada entre presidents i culpa el govern espanyol de "voler morts" en el moment que decideix portar policia per reforçar la seguretat.