El cas de la infermera catalanòfoba de l'Hospital Vall d'Hebron, que va penjar un vídeo a les xarxes socials fent comentaris despectius sobre la llengua, continua portant cua. Aquest dijous, el PP ha tornat a treure el conflicte protagonitzat per la noia, que es negava a treure's el nivell C1 de català imprescindible per a poder fer les oposicions a Catalunya i que va ser fortament criticada a les xarxes socials per la seva actitud altiva. Inicialment, la diputada del PP, Lorena Roldán ha preguntat al conseller de Salut, Manel Balcells per les iniciatives del seu departament per fer arribar més infermeres a Catalunya, recordant que l'exconseller Josep Maria Argimon va dir un any enrere que se'n necessitaven unes 8.000 al país. Després de la resposta de Balcells, però, Roldán ha aprofitat per referir-se a la polèmica de la infermera. Ho ha fet acusant el Govern "d'assetjar, linxar i assenyalar a les xarxes" la jove, que va publicar el vídeo a TikTok, ja que el mateix conseller o el president Pere Aragonès van censurar les imatges. "Com que no van poder trencar Espanya, ara van darrere d'una noia; van darrere del dèbil perquè no poden amb el fort", ha carregat la diputada popular. 

Davant aquestes declaracions de Roldán, Balcells ha lamentat que alguns sectors estiguin fent "demagògia" contra la llengua catalana a partir d'aquest vídeo que es va fer viral a les xarxes socials. Després de rebre crítiques per part dels defensors de la llengua, però també suports per part de partits espanyolistes, la noia va fer unes noves declaracions, assegurant que tenia por de sortir al carrer per tot l"'odi" que havia rebut. En la seva intervenció davant el ple del Parlament, el conseller ha titllat tot el que va succeir com un "incident desafortunat" i remarcant que "els pacients de Catalunya tenen el dret a ser atesos en català", per la seva condició de llengua cooficial, tal com recull la Constitució espanyola. Per ell, les imatges de la noia gravades des de l'hospital i en les que no porta mascareta, tot i que aquesta és obligatòria als centres sanitaris encara ara, demostren una "falta de respecte a la llengua pròpia de Catalunya" en casos com aquest.

"Nacionalisme ranci, caspós i xenòfob", segons el PP català


Abans, Roldán ha acusat l'entitat Plataforma per la Llengua de no acollir els infermers d'altres parts d'Espanya que venen a treballar a Catalunya tot i que falten professionals al sistema de salut a causa del "nacionalisme ranci, caspós i xenòfob", que assegura que els fa odiar tot allò que fa olor d'espanyol. El vídeo de la discòrdia, ha reconegut Roldán, no li genera cap mena d'entusiasme, però alhora ha acusat de promoure un linxament i un assenyalament a les xarxes contra aquesta noia. L'exlíder de Ciutadans a Catalunya ha aprofitat per retreure al Govern que l'expressió "puta Espanya" no es penalitzi, segons ella, de la mateixa manera, en referència al programa de TV3 Zona Franca, que va acomiadar un dels seus col·laboradors per un acudit sobre el PSC. 

Després de fer-se viral el vídeo de la infermera, nascuda a Andalusia, el mateix conseller de Salut va anunciar que se li obriria un expedient: "Declaracions com aquestes són intolerables en una servidora pública. Des del centre fins al departament arribarem fins al fons de la qüestió. Obrim un expedient. El sistema sanitari ha de garantir l’atenció en la llengua pròpia de Catalunya, en això treballem cada dia", defensava llavors el conseller, una posició de la qual no s'ha mogut.