No s'atura l'allau de conseqüències per la infermera de l'Hospital Vall d'Hebron que va criticar el català i el requisit d'obtenir el nivell C1. Si no en va tenir prou amb les crítiques i l'expedient que la Conselleria de Salut li ha obert a la infermera, ara TikTok, la xarxa social on va compartir el polèmic vídeo, li ha tancat el compte. Tot es deu a com va qualificar l'obligatorietat del català: "el puto C1 de català" i "la puta oposició". L'ús d'aquestes paraules, insults o paraulotes, és contrari a la política de la plataforma, per la qual cosa el seu compte ha estat suspès sense miraments.

El motiu? La normativa d'ús de la plataforma. Aquesta normativa, que existeix en totes les xarxes socials, és especialment estricta a TikTok. "TikTok és una comunitat diversa i inclusiva que no tolera la discriminació. No permetem continguts que continguin expressions d'odi ni que fomentin un comportament d'odi, i retirem aquests continguts de la nostra plataforma. Prohibim els comptes i/o usuaris que expressin discursos d'odi o que estiguin associats amb discursos d'odi fora de TikTok", expliquen sobre aquest tema. En aquest sentit, el mateix algoritme de TikTok sol vetar, de manera automàtica, tots els vídeos que continguin termes ofensius, abusius, o que considerin apologia de qualsevol mena de conducta potencialment perillosa (suïcidi, assetjament, etc.).

Específicament sobre els termes ofensius i els insults, TikTok ho explica clarament. "Els insults es defineixen com a termes despectius que tenen per objecte desacreditar a un grup o persona sobre la base dels atributs protegits prèviament esmentats. Per a minimitzar la propagació de termes ofensius, eliminem tots els insults de la nostra plataforma, tret que es tracti de termes reapropiats, que s'utilitzin de manera autoreferencial (per exemple, en una cançó) o que no siguin despectius (per exemple, en contextos educatius)". L'ús de la paraula "puto" per a definir el català s'ha considerat una infracció de les normes de la comunitat de TikTok i, per tant, han decidit bloquejar-li el compte.

Les entitats espanyolistes carreguen contra el català

Les entitats espanyolistes Convivencia Cívica Catalana y Hablamos Español ja han reaccionat a l'escàndol de la infermera catalanòfoba de l'Hospital Vall d'Hebron. I ho han fet tot interposant un recurs contenciós administratiu contra l'Institut Català de la Salut per "l'abusiu requisit del català", en referència a l'obligatorietat de tenir el nivell C1 de català per poder optar a una plaça pública com a professional sanitari a Catalunya.  Segons expliquen en un comunicat conjunt, representen 42 professionals de la salut en actiu que "han demostrat la seva plena capacitat per desenvolupar la seva tasca, i que ara es troben amb una injusta i arbitrària barrera idiomàtica per poder estabilitzar la seva plaça".