Alts càrrecs del Govern de Múrcia van decidir saltar-se la cua i vacunar-se ja. Entre ells, el conseller de Salut de Múrcia, Manuel Villegas. Malgrat el rebombori que s'ha creat, el màxim responsable sanitari ni tan sols s'ha plantejat la dimissió. No només això, sinó que en roda de premsa d'urgència aquest dimecres ha defensat fossin immunitzats. La justificació: que van fer una interpretació molt àmplia del que significa "personal sanitari", el tercer grup de vacunació, on han entrat tot el personal de la Conselleria de Salut.

Cal tirar molt enrere per trobar una roda de premsa tan tensa. Manuel Villegas ha demanat disculpes, perquè es podria interpretar que ha actuat amb mala fe, però ha justificat que s'hagi procedit d'aquesta manera. Ha explicat que, després de vacunar el personal sanitari de primera línia, van prendre la decisió que van considerar "més encertada" i van vacunar-se més de 400 treballadors de la Conselleria i el Servei Murcià de Salut "perquè són part fonamental de la gestió de la pandèmia".

"Aquesta decisió s'ha pres convençuts fermament que era la millor, amb l'únic objectiu de protegir el personal que està treballant de forma directa o indirecta, i de forma incansable, durant tots aquests mesos en la pandèmia", ha sostingut Villegas. "No hi ha més enllà", ha insistit, sense posar en qüestió la decisió.

El conseller, recordant que és metge, ha defensat que "sóc sanitari i estic en el grup 3". A més a més, està en contacte amb persones que poden tenir covid i va a centre sanitaris. Per tant, es troba "en la segona línia de sanitaris". I ha formulat una pregunta als periodistes: "Si algú de vostès té una aturada respiratòria aquí, qui l'atendrà? El conseller o el sanitari?".

"Sense tractes de favor ni privilegis"

En tot moment, el conseller murcià de Salut ha insistit que s'ha actuat "sense tractes de favor ni privilegis", i respectant el protocol del Ministeri de Sanitat. "Tan necessari és avui la persona que està fent un concurs per aconseguir material sanitari com la persona que inspecciona un centre sanitari. Per a nosaltres tothom és necessari i important", ha afegit. Ha subratllat que a tots van oferir la possibilitat de vacunar-se i que "no hi ha hagut voluntat d'ocultar res".

Malgrat que el seu propi càrrec ha estat qüestionat, Manuel Villegas ha rebutjat la possibilitat de presentar la dimissió. Ara no és el moment de "distorsionar ni fugir", sinó de "fer front a la realitat". Ha reiterat les disculpes per la "interpretació" que se n'hagi pogut fer, i ha assegurat que ara "és el moment d'unir-nos i tirar endavant".