El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha rebut l'avís del ministeri de Justícia sobre el recurs que l'exdelegat del govern a Catalunya Enric Millo ha presentat contra l'indult dels líders independentistes.

Sànchez va abandonar el centre penitenciari, junt amb la resta de presos polítics, el passat mes de juny després que el Consell de Ministres aprovés els seus indults. A finals d'agost, el president del PP, Pablo Casado, va anunciar en un acte públic la presentació del recurs per part de Millo.

En una piulada, Sànchez ironitza sobre "el ridícul del #MrMilloFairy", en referència a la declaració de l'exdelegat del govern espanyol davant del Tribunal Suprem on va denunciar que els manifestants independentistes feien caure els policies llençant detergent al terra. Tot seguit descriu el recurs com una "nova entrega de la seva venjança i odi d'aquell que un dia va ser Virrei a Catalunya per obra del 155".

El consell

Sànchez etiqueta directament el polític català, que actualment ostenta un càrrec al govern del PP a Andalusia, i adverteix: "Una mica de dignitat a la vida tampoc va malament. No tot es pot fer ni justificar per un sou".

Imatge de la piulada de Sànchez / Twitter

A banda del polític popular també han presentat recursos contra els indults Ciudadanos i Vox. La resposta a aquests recursos correspon al Tribunal Suprem. Això no obstant, hi ha pocs antecedents de revocació d'indults i el tràmit és llarg. A més hi ha poca jurisprudència, la qual cosa encara ho fa més difícil.

Paral·lelament, els líders independentistes condemnats pel procés continuen també les seves accions davant d'instàncies internacionals per denunciar l'acció de l'Estat per reprimir l'independentisme. Precisament, Sànchez ha estat el darrer a presentar una denúncia contra el regne d'Espanya davant del Tribunal Europeu de Drets Humans​. Ho va fer aquest dilluns, 20 de setembre, coincidint amb els quart aniversari de les concentracions davant de la conselleria d'Economia que van portar a la seva detenció.

 

A la imatge principal, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez. / Sergi Alcàzar