Bateria de propostes contra l'independentisme. El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha afirmat aquest dimarts que, si arriba a ser president del govern espanyol, aprovarà el delicte de referèndum il·legal. A més, prohibirà els indults per als delictes de sedició i tirarà endavant un delicte de rebel·lió impropi que no requereix violència. Seria com els delictes d'alta traïció que hi ha en altres països.

 

El dirigent del PP ha respost així al president Pere Aragonès, que va dir que el 2030 Catalunya ja espera haver votat en un referèndum d'independència. Una cosa que no ha fet gràcia a Casado, que ha exigit al president espanyol Pedro Sánchez que contesti "l'amenaça" d'Aragonès. En aquest sentit, ha criticat Sánchez per no tenir cap pla per Catalunya, només una taula de diàleg que serà un "pagament" per garantir l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat (PGE).

Un pla per impulsar a Catalunya

Casado ha aprofitat la seva participació en l’acte "Unitat nacional i Estat autonòmic davant del nacionalisme" al recinte modernista de Sant Pau de Barcelona per exposar el seu pla per impulsar a Catalunya si arriba a la Moncloa. Un pla que inclou la supressió del Diplocat i l'acció exterior de la Generalitat, modificar la llei audiovisual per "acabar amb la propaganda" dels mitjans de comunicació públics i canviar la llei d'educació per posar fi a l'adoctrinament a l'escola catalana.

El líder del PP també ha defensat abaixar impostos, alliberar la burocràcia, impulsar un nou model de finançament autonòmic, apostar per infraestructures com els aeroports de Barcelona i Girona, millorar Rodalies i protegir la propietat privada davant les ocupacions. "Això sí que és un pla i no la taula de pòquer", ha dit, fent referència a la taula de diàleg. En aquest sentit, ha criticat que "l'únic que té Sánchez a oferir (a la taula) és amnistia i autodeterminació". "És a dir, amnistia, com si Espanya fos una dictadura, i autodeterminació, com si Catalunya fos una colònia", ha retret al president del govern espanyol.

Crítiques al diàleg

El diàleg no és res més que "imputat pels delinqüents" i estratègia per garantir l'aprovació dels pressupostos. De fet, els indults de l'1-O van ser un "pagament en diferit" de la investidura de Sánchez i el diàleg la moneda de canvi per la seva permanència a la Moncloa gràcies als PGE.

Casado ha acusat el president espanyol de fer servir el diàleg amb l'independentisme com a "combustible pel seu projecte d'enginyeria social, sense adonar-se que li acabarà esclatant a les mans". "Els espanyols no oblidaran la seva rendició al nacionalisme i al populisme", ha dit el líder del PP, que ha plantejat el seu partit com l'alternativa per evitar la interlocució de l'independentisme amb el govern espanyol.

92b8d2b76e4bd1ee9c9f2b9a43a94cd90099c5a2w

Casado amb Alejandro Fernández i Lluís Bou en el recinte modernista de Sant Pau / Efe

"No es pot negociar amb els independentistes com si fos tota Catalunya. No ho són, la seva posició institucional està passada", ha explicat. Casado ha afegit que l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo presentarà aquesta setmana un recurs contra els indults.

Casado ha dit que impulsarà aquest pla si governa a Espanya. Sembla que està a prop: la dreta podria governar a la Moncloa si ara se celebressin eleccions, tal com assegura una enquesta realitzada per NC Report per a La Razón. Pablo Casado i Santiago Abascal superarien junts la majoria absoluta.

 

Imatge principal: El líder del PP, Pablo Casado, durant la seva intervenció aquest dimarts a Barcelona / Efe