El Consell per la República ha fet públiques aquest dissabte tres demandes com a resposta a la sentència i a les protestes que ha originat, i que passen per tres punts: "pau, llibertat i autodeterminació". En un comunicat a què ha tingut accés ElNacional.cat, exigeixen la retirada dels cossos i forces de seguretat de l'estat espanyol i que s'investigui l'actuació dels Mossos. També demana l'"amnistia" dels presos polítics, així com la fi de "totes" les causes contra l'independentisme i el lliure retorn dels exiliats. Pel que fa a l'autodeterminació, aposten per un "referèndum d'autodeterminació" organitzat pel Govern "amb l'acord del govern espanyol i "supervisat per les institucions i organitzacions internacionals". 

En el text, exigeixen que "s’investigui a fons la violència de la policia contra la ciutadania de Catalunya i es depurin responsabilitats", així com la seva actuació "amb els professionals dels mitjans de comunicació, que pretén alterar el dret a la llibertat d’informació". A més, en referència als Mossos d'Esquadra, també demanen que "actuïn d’acord amb els paràmetres que corresponen a una policia democràtica, tal com van fer l’1-O, amb un respecte escrupolós pels drets dels ciutadans, d’acord amb les recomanacions fetes públiques pel síndic de greuges".

Pel que fa al referèndum, demanen que sigui "organitzat pel govern de Catalunya amb l’acord del govern espanyol i supervisat per autoritats internacionals, per tal de convalidar el referèndum d’autodeterminació de l’1-O". En aquest sentit, asseguren que "hi ha estats, europeus o no, i institucions i organitzacions internacionals que poden fer de valedors del resultat, que si és favorable ha de portar a la proclamació immediata de la República".

Finalment, el comunicat dona suport a les mobilitzacions i encoratgen a "tots els demòcrates a seguir mobilitzats i persistir, des de l'acció no-violenta", per aconseguir aquests objectius.