El Consell per la República celebra que a les eleccions del 14-F l’independentisme hagi superat la barrera del 50% dels vots i reclama una estratègia compartida a Catalunya i a Madrid. Així mateix ha enviat cartes a tots els partits amb representació al Parlament, excepte Vox, convidant-los a celebrar una reunió bilateral els propers dies.

A través d'una nota i després de subratllar la majoria absoluta independentista sorgida de les urnes, el Consell per la República emplaça "tots els partits independentistes a actuar en conseqüència i traduir aquest resultat en una agenda de reactivació del procés d’independència que els ciutadans insten a culminar". "Des del Consell per la República no contemplem cap altre escenari que no sigui el de la definició i la concreció d’una via conjunta, consensuada i pactada entre ells, tal i com es deriva del resultat electoral”, afegeix el text.

Full de ruta compartit

Amb aquest objectiu, reclama a les formacions sobiranistes acordar un “full de ruta compartit”, basat en el diàleg i la negociació amb l’Estat però també en la “necessitat de preparar les condicions per a un exercici exitós de la unilateralitat”. El Consell considera que les dues opcions s’han de complementar de manera coherent atès que, asseguren, “ambdues opcions estratègiques estan assumides en els programes dels principals partits independentistes i ambdues han quedat ratificades en aquestes eleccions”.

 

Així mateix reclama “fer front comú de les forces independentistes representades en les Corts espanyoles” per incrementar la seva força en una negociació de cara a l’amnistia i l’autodeterminació.

A més de celebrar que els votants de les formacions independentistes hagin superat el “desconcert per la falta d’unitat política de l’independentisme”, la nota emplaça a rellançar l’acció internacional de l’independentisme i que ratifiquin el Consell per la República com a actor prioritari d’aquesta acció internacional.

La petició de reunió amb totes les forces parlamentàries s’emmarca en una ronda de contactes que ha obert el Consell amb les forces polítiques, socials i civils catalanes per mantenir-hi un diàleg al voltant de la proposta estratègica per culminar el procés d’independència, segons s’explica en la nota.

 

A la imatge principal, els membres del Consell per la República amb Carles Puigdemont a Waterloo / ANC