El Consell per la República s'ha reunit avui a Waterloo, a la Casa de la República, i s'ha compromés a presentar "una proposta estratègica per culminar el procés d'independència". 

Després de la primera reunió presencial de l'executiva, Puigdemont ha assegurat que "ha arribat l'hora de formular quina és la continuació efectiva" de l'1 d'octubre. "Entenem que és una responsabilitat que podem assumir no des d'un espai partidista o sectorial, sinó des d'aquest espai de màxima transversalitat", ha dit Puigdemont.

Puigdemont ha negat que amb aquesta estratègia comencin des de zero; argumenta que pretenen donar continuïtat a l'1-O i volen que sigui un pla "per aquesta etapa del procés d'independència". De moment, el Consell per la República no s'ha marcat terminis per presentar aquesta nova estratègia i ha defensat la seva "legitimitat" per formular aquesta "proposta al conjunt de la societat catalana".

En aquesta reunió ja hi ha participat Poble Lliure, una agrupació de la CUP, que ha manifestat la seva voluntat d'adscriure's a aquest organisme i que ha demanat als seus militants que s'hi inscriguin.

Poble Lliure argumenta que l'abril del 2018 ja va reclamar la creació d'un Consell de la República i apunta que aquest organisme pot contribuir a desplegar la república. Espera que el Consell ajudi a teixir complicitats internacionals de suport a la república. Amb tot, Poble Lliure es dona un termini de 12 mesos per observar l'evolució de l'organisme, i deixa la "porta oberta" a sortir-ne en cas que "s'observi una manca de determinació" per dur endavant el projecte republicà.

La reunió del Consell gairebé ha coincidit amb el viatge d'Arrimadas a Waterloo, que Carles Puigdemont ha qualificat de "xou mediàtic". El president a l'exili ha afirmat que, si ella volgués, la rebria amb "molt interès i respecte" per "debatre" sobre la situació a Catalunya. "Si fa més de 1.300 quilòmetres, que faci 10 metres més i entri aquí", ha dit Puigdemont davant dels mitjans després de la primera reunió presencial del Consell per la República.