Fa tot just un any que el Consell per la República va constituir-se de manera oficial al Palau de la Generalitat amb l'objectiu únic de materialitzar la República Catalana. Superada l'etapa fundacional, l'òrgan que presideixen Carles Puigdemont i Toni Comín entra en una nova fase, amb la presentació del seu Pla de Govern, que fixa el rumb per arribar a la independència. 

S'enceta així el capítol del desplegament. El Consell, que actualment compta amb 83.274 ciutadans inscrits, traça en el seu full de ruta tot un seguit de fites entre les quals destaquen l'activació d'una xarxa diplomàtica per exercir com a lobby polític, la consolidació d'aliances internacionals, la promoció de propostes legislatives al Parlament, la intensificació del front judicial europeu i la col·laboració en la redacció de la Constitució catalana

Un dels primers passos que s'emprendran és el d'establir les bases per a l'elecció de l'Assemblea de Representants, que ha de funcionar com a institució paral·lela al Parlament. Aquesta assemblea, asseguren, seria l'encarregada d'elaborar la Constitució catalana en cas que la cambra catalana es trobi limitada arribat el moment. L'essència en què el Consell vol basar el seu funcionament és —segons s'explica al pla de govern— la participació ciutadana, a través de consultes i debats oberts a la ciutadania. Es tracta, asseguren, de cultivar "una nova cultura democràtica". 

Entre les missions que s'autoencomanen n'hi ha una de central: la internacionalització de la causa catalana. Per aconseguir-ho s'han establert tot un seguit d'instruments necessaris. Un dels principals és el desplegament d'una xarxa de delegacions exteriors que funcionin complementàriament a les de la Generalitat. Alhora, es concentraran esforços per aprofundir en la consecució d'aliances amb altres pobles europeus que reivindiquin el dret d'autodeterminació i es redactarà un llibre blanc sobre el cas català. 

A més, es preveuen altres accions, com el suport a les campanyes de consum estratègic, en coordinació amb l'ANC. Així mateix, es crearà un document digital per a tots els associats al Consell de la República.