El Consell de la República catalana ha engegat la seva activitat a l'exili organitzant un mes català a Brussel·les, que tractarà de la llibertat d'expressió i els drets fonamentals a través de l'art. El mes començarà demà divendres i durarà fins al 15 de juliol.

El mes català constarà d'una exposició permanent en la qual 55 artistes interpreten 55 urnes del referèndum de l’1 d’octubre (www.urnes.cat) i d’un festival de música i debat (www.city-zen.be) amb artistes i ponents com el raper belgacongolès Badi, Gemma Humet, els membres del Govern català a l’exili, l’Orquestra Reial de Cambra de Bucarest, la Coral Canigó, i el flamenc d'ArteLate. També es preveuen actuacions d'Anna Díaz, Josep Maria Balanyà, Pau Iborra i Anna Amigó.

El punt de trobada de les activitats és l'església barroca de Saint Jean Baptiste au Béguinage, que té una història intensa de lluita per la justícia social amb programació cultural continua.

La inauguració demà del mes català comptarà amb un discurs del conseller a l'exili Lluís Puig. Els actes compten amb el suport del Comitè per la Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord i l'entitat SceneOff