El Consell per la República ha volgut celebrar la diada de Sant Jordi amb la publicació en 26 idiomes de la declaració d'independència de Catalunya aprovada pel Parlament el 27 d'octubre del 2017. 

Tal com ha informat la mateixa organització, aquesta iniciativa representa "l'inici d'un dels projectes contemplats per la institució a l'exili al pla de Govern del Consell", concretament, el número 17, que fa referència a la creació "d'una marca de publicacions pròpia, que tindrà com a objectiu generar continguts en diversos idiomes relatius al procés d’autodeterminació de Catalunya".

La data escollida permet "mesclar simbolisme" típic de la festivitat i la "diplomàcia internacional". 

El document ja està disponible

El text complet ja està disponible al portal web del Consell, i es pot descarregar de forma gratuïta en qualsevol dels idiomes disponibles.

Tal com s'indica a la nota de premsa de la institució, la intenció és ampliar les versions traduïdes durant els pròxims dies. Tot i això, de moment, es pot trobar la versió en català, castellà, alemany, anglès, basc, francès, neerlandès, occità aranès, portuguès, rus i suec. 

 

 

Una "eina diplomàtica per explicar-nos al món"

El Consell han defensat que, el fet d'oferir-lo en diferents llengües, algunes d'elles de nacions sense Estat, té com a objectiu "afegit que la declaració d'independència del 27-O esdevingui també una eina diplomàtica per explicar-nos al món".

L'organisme ha anunciat l'inici del projecte a través d'un vídeo publicat al seu compte de YouTube, des d'on han detallat tots els passos a seguir per a l'obtenció del primer text publicat. 

 

Vídeo Iniciem les Publicacions del Consell per Sant Jordi / Consell per la República.

 

L'Acció Cultural número 17

Entre les iniciatives anunciades a l'anomenada Acció Cultural número 17 del Pla de Govern del Consell, es destaca la "publicació dels documents oficials del Consell per la República", la "difusió dels informes, dossiers i materials que es generin en el marc dels diferents d’Àmbits del Consell, en tots els formats" i "l'edició de llibres de temàtica relativa al cas de Catalunya i el seu procés d’autodeterminació".

 

 

Imatge principal, Plaça Sant Jaume després de la proclamació de la República catalana el 27 d'octubre de 2017 / ACN