El Consell per la República, l'òrgan unitari de l'independentisme amb seu a Bèlgica, ha fet una crida a mantenir la mobilització a Catalunya i ha agraït la resposta de la ciutadania en els darrers dies. També ha donat suport a Tsunami Democràtic, pels intents del govern espanyol de tancar les seves aplicacions. 

"Instem a la ciutadania de Catalunya que defensa els drets, la llibertat i l’autodeterminació, a seguir mobilitzada, tal i com ho ha fet fins ara, de manera permanent fins que cessi la repressió exercida per l’Estat espanyol i que limita els drets i les llibertats a Catalunya", ha manifestat.

El Consell per la República ha agrait les mostres de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem espanyol i a la situació política que han protagonitzat els ciutadans de Catalunya amb diferents mobilitzacions "i exercint la resistència pacífica arreu del territori català".

Segons aquesta entitat, l’autoorganització d’una societat per a poder respondre a una injustícia i reclamar els seus drets de manera col·lectivament i ordenada amb protestes cíviques i pacífiques "és un exemple de maduresa democràtica que no pot ser de cap manera perseguida per un Estat, com l’Estat espanyol, que intenta reprimir i coartar drets tan fonamentals com el dret a la lliure associació, expressió i manifestació".

El Consell expressa també el més absolut rebuig "a les maniobres de l’Estat espanyol per tal de perseguir i tancar l’aplicació del Tsunami Democràtic, que té com a únic objectiu organitzar la població per a poder protestar de manera cívica i pacífica". "Exigim que el govern espanyol deixi d’utilitzar les institucions de l’Estat per a aplicar censura i reprimir les llibertats", insisteix.

Finalment reclama com a mesures urgents la retirada de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i el "cessament de la violència policial contra la ciutadania de Catalunya". També, l’amnistia de tots els presoners polítics jutjats al Tribunal Suprem espanyol i l’alliberament immediat de tots els altres presoners polítics, la fi de totes les causes contra l’independentisme i el lliure retorn de tots els exiliats. I per últim la celebració d’un referèndum d’autodeterminació.