El Consell per la República ha convocat l’Assemblea Fundacional de Representants que es durà a terme a Argelers, a la Catalunya Nord, el proper 19 de desembre. Els membres de l’Assemblea hi participaran en un format de presència que combinarà l’assistència física i la virtual i es realitzarà sense públic. Totes les persones inscrites al registre del Consell per la República podran seguir la sessió pels canals telemàtics.

A aquesta sessió constitutiva de l’Assemblea de Representants, hi estan convocats tots els diputats i diputades del Parlament de Catalunya "partidaris que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República que en vulguin formar part i, en qualsevol cas, els diputats dels grups parlamentaris que van subscriure l’Acord d’Investidura que va donar pas a l’actual govern de la Generalitat i a la creació del Consell per la República", tal i com determinen aquell acord i el reglament del Consell, aprovat per unanimitat dels membres del Consell de Govern en la seva sessió del proppassat 20 d’abril.

L’Assemblea de Representants, d’acord amb l’ordre del dia previst, a més d’elegir la seva mesa, ratificarà Carles Puigdemont com a president del Consell per la República, debatrà l’acció política del consell i el seu pla de govern, i també debatrà i votarà el reglament del Consell.

Aquesta sessió fundacional, a més, debatrà i votarà el règim electoral que ha de servir per elegir la futura Assemblea de Representants ordinària i que preveu, entre d'altres, els següents temes: què és i qui en forma part, qui es pot presentar a les eleccions a l’Assemblea de Representants, quines són les circumscripcions del bloc territorial o com és el sistema de votació a l’Assemblea de Representants.

"Una eina de país"

Aquesta entitat treballa amb les noves tecnologies per poder fer front a qualsevol escull que pogués topar amb els poders de l'estat espanyol. Per això, entre altres, va posar en marxa la identitat digital per als seus membres. Segons l'entitat, "aquest document digital establirà el catàleg de drets que es deriven del fet de ser membre del Consell" mitjançant una nova aplicació mòbil. "La identitat digital és la base des de la qual començar a exercir la ciutadania republicana."