El Consell per la República ha posat en marxa una campanya de "desobediència fiscal" que persegueix que els recursos dels contribuents es destinin a altres organitzacions, en lloc de la monarquia o a les institucions judicials.

Així ho ha explicat una de les portaveus de l'organització de Sabadell Montse Berbel, on aquest dimarts s'ha fet una protesta a les portes de la delegació de l'Agència Tributària, amb la voluntat que es presentin objeccions fiscals.

Berbel ha puntualitzat que no es tracta d'"evadir impostos sinó deixar que els diners vagin a una altra causa", en lloc que ho facin a la Casa Reial, que ha qualificat de caduca, corrupta i antidemocràtica.

Ha demanat que els contribuents optin en la seva deducció pel Fons Republicà d'Acció Solidària (FRAS), impulsat des del mateix Consell, que destinarà els recursos a la lluita contra la Covid-19, així com altres iniciatives i ONG.

La portaveu ha garantit que aquesta campanya es farà cada any i que en els propers dies hi ha previstes accions similars a les organitzades a la localitat vallesana per diferents municipis de Catalunya.